Nieuws
Week 8: Item in weekblad ‘nieuwe oogst’
Deze week in de nieuwe oogst: https://www.nieuweoogst.nl/ 'Energieopslag als oplossing voor overvol net' 'Nadat het dak vol lag met zonnepanelen, viel het terug leveren tegen', vertelt Jacques Burger over één…
Lees verder »Week 7: Narcissen kleuren de velden
De temperatuur stijgt, het voorjaar lonkt, en de narcissen gaan de velden kleuren. Heerlijk om te zien, de mooie gele narcissen kleur op de velden. De aankondiging van het voorjaar.…
Lees verder »Week 6: Eerste crocussen in bloei
Het voor jaar nadert, en dat zien we in het land. De eerste voorzichtige bloei is gezien, de krokus laat zich kleuren. Krokussen zijn geliefd door mens, maar zeker ook…
Lees verder »Week 5: nog 50 dagen tot opening KEUKENHOF
Keukenhof gaat bijna open, en dit jaar voor de 75e editie. https://youtu.be/oFCDyvrO1xc Keukenhof opende haar deuren in 1950 en is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen dat al generaties lang…
Lees verder »Week 4: Waspeen met unieke smaak
De bolgewassen die wij telen worden niet jaar achter jaar op dezelfde percelen geteeld. Sterker nog, bijvoorbeeld de geliefde tulpenpracht is slechts 1 x per 4 jaar op hetzelfde perceel…
Lees verder »Week 3: Landverbetering
Onze landbouwgronden zijn het kapitaal waar wij afhankelijk van zijn. Om een goed product te kunnen oogsten moeten de gronden met zorg worden behandeld, en hebben deze ook onderhoud nodig.…
Lees verder »Week 2: Spiksplinternieuw NIEUW :-))
Het jaar is fantastisch mooi begonnen met de aflevering van deze nieuwe machine in het wagenpark. Voor GP Burger is het al weer de vierde verreiker maar de eerste echte…
Lees verder »Week 1: Nieuw jaar, nieuwe kansen
Aan het begin van het nieuwe jaar is er even rust. Rust om alle to-do lijstjes te laten voor wat ze zijn, even het hoofd leeg maken. Dan komen er…
Lees verder »Week 52: Kerstgroet
Aan het einde van dit jaar blikken we terug met beelden. Wat is er weer ontzettend veel gebeurd. Natuurlijk het verlies van onze (schoon) vader, opa en grondlegger van ons…
Lees verder »