Nieuws
Week 39: Hyacinten bij Burger
Voor ons een nieuwtje: hyacinten op contract bij Burger. Al langer werden onze gronden gebruikt voor de teelt van hyacinten, maar nog nooit hebben we ze zelf op contract geteeld. Een nieuwe uitdaging houden we…
Lees verder »Week 38: Inundatie
Bij ons is het al vele jaren een beproefde manier van werken: inundatie. Maar nog altijd is het voor vele mensen in de omgeving onduidelijk wat de reden is van…
Lees verder »Week 37: Goudgele gloed
De herfst kleurt in deze regio goudgeel! Goudgeel van het stro waarmee de voorjaarsbloeiers worden afgedekt, en daarmee beschermd tegen de vorst. Deze week staat in het teken van het vele…
Lees verder »Week 36: Mooie momenten vieren!
Samen werken we hard om elk seizoen opnieuw het maximale te realiseren. Samen doelen stellen, samen werken, samen evalueren. Maar ook samen de mooie momenten vieren is belangrijk! Zo kunnen…
Lees verder »Week 35: Frank Muntjewerf maalt en maalt,
Frank Muntjewerf van Fa. P. Muntjewerf & Co uit Breezand is degene die na de verwerking van de voorjaarsgewassen, onze bollenresten omzet tot hoogwaardig compost. Dit gebeurt met zijn unieke…
Lees verder »Week 34: Schuurwerk: opruimen en voorbereiden
De oogst en verwerking van de voorjaarsbloeiers ligt achter ons. Nu zaak om alles zo weg te zetten en op te ruimen dat het volgend jaar weer makkelijk opbouwen is.…
Lees verder »Week 33: Seizoenspiek voorbij
De oogst is verwerkt! De seizoen medewerkers zijn naar huis, de meeste bloembollen zijn naar hun nieuwe eigenaar, de druk is van de 'ketel'. De komende tijd gaan we het…
Lees verder »Week 32: Tevreden gezichten!
Wat is het mooi als er een ploeg werknemers komt om samen de oogst te verwerken. Wellicht is het nog mooier als we een aantal weken verder samen kunnen schoonmaken…
Lees verder »Week 31: ‘Lelieteelt voelt effect droogte’
Zomer 2018 gaat nog voordat augustus is begonnen, de boeken al in als droog en warm. Het effect op de tulpen en narcissenoogst is inmiddels duidelijk, de bollen zijn te…
Lees verder »