Nieuws
Week 34: We hakken ze in mootjes, …
Op dit moment zijn we bezig om diverse partijen narcissen sneller te vergroten. Doordat de natuurlijke vermeerdering van narcissen niet heel snel gaat, helpen we de natuur een beetje. De…
Lees verder »Week 33: Nachtelijk bezoek
Onverwacht nachtelijk bezoek is vaak verontrustend. Dit keer verstoorde het de nachtrust door onbekende geluiden, maar was gelukkig niet erg verontrustend. De drie dames hadden een nachtelijk avontuur waarbij de…
Lees verder »Week 32: Eindelijk!!! nieuwe kisten
Er zijn van die factoren waar je geen invloed op hebt. De vooruitziende blik in maart was dat we tekort kisten zouden hebben om de oogst door te komen. Dus…
Lees verder »Week 31: Kruisbestuiving in agrarisch vak
Soms kom je in een ander agrarisch bedrijf iets tegen waarvan je denkt: 'dat zou bij ons op de werkvloer ook voordeel opleveren'. En zo ontstond het idee van de…
Lees verder »Week 31: Eerste Freesia’s gerooid
Als het weer mee zit, kan het vlot gaan! De eerst freesia's zijn gerooid. Het betreft een speciaal perceel waarop een proef is gedaan. Want in de maand juli al…
Lees verder »Week 30: Narcissen tijd!
Na de crocussen en de tulpen is het nu tijd om de narcissen te gaan oogsten. Narcissen zijn de voorjaarsbloeiers die de langste periode in de grond zitten. Ze worden…
Lees verder »Week 30: Proberen = Leren → Bokashi maken
Fermentatie is een eeuwenoude techniek die anno nu wordt toegepast. Bacteriën, schimmels of gisten zorgen ervoor dat de plantenresten worden omgezet in een nieuw product, bokahsi genoemd. De basis is…
Lees verder »Week 29: Gezichten van de werkvloer
Dankbaar en trots zijn wij op de mensen op de werkvloer. Alle handjes samen zorgen ervoor dat de oogst van de voorjaarsbloeiers verwerkt kan worden. De crocussen, tulpen en narcissen…
Lees verder »Week 28: Freesia’s tonen kleur
Vandaag werden alle freesia's even zichtbaar. De doeken gingen er af, er kon vuil geplukt worden, de keurmeester kon zijn oordeel vellen, en dan voordat de werkdag over is, worden…
Lees verder »