Week 51: We did it!
23 december 2024Jawel, het is gelukt!
Het grootste deel van de leverbare lelie bloembollen is verwerkt. Dat kan alleen als we het allemaal samen doen, samen de schouders eronder. Ontzettend mooi dat we dit kunnen doen met een betrouwbare groep goede medewerkers. Medewerkers die met elkaar en voor elkaar willen werken. Dankbaar, trots en vol respect zijn we voor jullie allemaal! Onze dank is groot.
Meer nieuws
Week 50: Samen werken – Samen vieren
De laatste tien dagen voor kerstmis zijn aangebroken. En alhoewel deze dagen vooral gevuld zullen zijn met werken, is het toch fijn om samen even in kerststemming te komen. Afgelopen…
Lees verder »Week 49 Bloembollen onderzoek
Vanaf de start zijn wij als kwekers zeer enthousiast om samen de schouders onder dit project te zetten. Een project die de bloembollensector klaar maakt voor de toekomst, inzichten verstrekt…
Lees verder »Week 48: Basis voor de toekomst
De oogstverwerking gaat de laatste weken in. De leverbare leliebollen, die al verkocht zijn, worden deze weken geschoond, op kwaliteit gecontroleerd en gesorteerd op maat. Na het sorteren worden de…
Lees verder »Week 47: Jongste Burger ook gecertificeerd
Jawel, ook de jongste van de Burgers is deze week in het bezit gekomen van zowel zijn heftruck certificaat, als zijn T-Rijbewijs. De rijlessen van https://verkeersschool-jongejan.nl/ waren waardevol, verschafte extra en…
Lees verder »Week 46: Kijkje ‘in de schuren’
De verwerking van de leliebloembollen oogst is dit jaar in volle gang, en we nemen u met een aantal foto's mee in de verwerking. Door de toepassing van de nieuwste…
Lees verder »Week 45: Gezichten van de werkvloer
De oogst is begonnen, fijn dat de werknemers er allemaal (weer) zijn. Mooi om samen de oogst te gaan verwerken.
Lees verder »Week 44: Blij met daling temperatuur
De weersomstandigheden dit najaar zijn zoveel beter dan deze van vorig jaar, dat we de handjes erbij dichtknijpen. Toch horen we zeggen dat de temperatuur nog wel moet zakken. Waarom…
Lees verder »Week 43: Rooien lelies gestart
De buitentemperaturen geven nog niet echt iets aan van herfsttemperaturen, maar toch zijn we begonnen met het oogsten van de lelies. Ze zijn mooi afgerijpt en kunnen de grond uit.…
Lees verder »Week 42: Stralende lente in Keukenhof
Op 16 oktober is op keukenhof een start gemaakt met het planten van de bloembollen voor een stralende lente van 2025. De heuvel bij de ingang zal als eerste beplant…
Lees verder »Week 41: Oogst klopt aan de deur
De herfst treedt in, de lelies in het land sterven af, ... ofwel de volgende oogst klopt aan de schuurdeur. Tijd om het nodige onderhoud aan de diverse machines te…
Lees verder »