Week 40: Interview Greenity – Gijs Burger

4 oktober 2021

Deze week een leuk interview met de jongste mede eigenaar van ons bedrijf, Gijs Burger.

Een frisse blik op de toekomst:

Over 5 jaar..
Over 5 jaar zal het nog moeilijker zijn om de bollen met dezelfde kwaliteitseisen als nu te kunnen telen, dit komt door de regelgeving die nu wordt opgegeven voor de mensen van buiten af. Straks is het voor ons als bollenkwekers niet meer mogelijk om zonder gewasbeschermingsmiddelen dezelfde bollen te leveren. Hierdoor zullen de soorten die lastiger te telen zijn verdwijnen en de goed teelbare soorten overblijven. De veredeling zal hier ook stappen in moeten gaan maken door niet alleen te kijken naar wat mooi is maar ook naar resistentie van Virussen. Hierin liggen dus nog genoeg uitdagingen over 5 jaar!

Wat mij drijft..
Ik wil graag het familiebedrijf op een gezonde manier voort zetten en ervoor zorgen dat het aan alle maatschappelijke eisen voldoet. Daarnaast drijft het mij om samen met de andere (jonge) kwekers het vak op een milieubewuste manier voor te kunnen zetten en kennis met elkaar uit te wisselen, waardoor er een zo hoog mogelijke kwaliteit bollen wordt afgeleverd.

Kwaliteit is..
Doordat je toch altijd met een natuurproduct bezig ben heb je niet overal invloed op, hierdoor blijft het lastig om ieder jaar weer dezelfde kwaliteit af te kunnen leveren. Toch denken wij dat we hier aan de kust het meest constante klimaat hebben en daardoor het extreme weer beter kunnen verdragen. Wij investeren graag in gronden, waardoor wij zelf invloed hebben op de juiste kwaliteit hiervan.

In deze corona tijd..
Is gebleken dat mensen hun geluk rondom hun huis zijn gaan zoeken. Wij kunnen hier op inspelen door te zorgen voor een mooi boeket op tafel of bollen in de tuin.

Ik zie nog uitdagingen in….

Het vinden van personeel. Het wordt steeds lastiger om goede mensen te vinden voor het werk in onze sector. Ik zie hiervoor nog wel kansen in automatisering en robotisering van het werk. Daarnaast zie ik het als een uitdaging om het bedrijf straks op een goede manier te kunnen overnemen, samen met mijn broertje en twee neefjes als zij ook in het bedrijf willen. Dat wij dan hopelijk met zijn vieren het bedrijf op een gezonde manier kunnen voorzetten en onze passie voor het vak kunnen vasthouden.

Meer nieuws

Week 46: Kijkje ‘in de schuren’

De verwerking van de leliebloembollen oogst is dit jaar in volle gang, en we nemen u met een aantal foto's mee in de verwerking. Door de toepassing van de nieuwste…

Lees verder »

Week 45: Gezichten van de werkvloer

De oogst is begonnen, fijn dat de werknemers er allemaal (weer) zijn. Mooi om samen de oogst te gaan verwerken.

Lees verder »

Week 44: Blij met daling temperatuur

De weersomstandigheden dit najaar zijn zoveel beter dan deze van vorig jaar, dat we de handjes erbij dichtknijpen. Toch horen we zeggen dat de temperatuur nog wel moet zakken. Waarom…

Lees verder »

Week 43: Rooien lelies gestart

De buitentemperaturen geven nog niet echt iets aan van herfsttemperaturen, maar toch zijn we begonnen met het oogsten van de lelies. Ze zijn mooi afgerijpt en kunnen de grond uit.…

Lees verder »

Week 42: Stralende lente in Keukenhof

Op 16 oktober is op keukenhof een start gemaakt met het planten van de bloembollen voor een stralende lente van 2025. De heuvel bij de ingang zal als eerste beplant…

Lees verder »

Week 41: Oogst klopt aan de deur

De herfst treedt in, de lelies in het land sterven af, ... ofwel de volgende oogst klopt aan de schuurdeur. Tijd om het nodige onderhoud aan de diverse machines te…

Lees verder »

Week 40: Prachtig plantweer

De weersomstandigheden zijn alles bepalend in plant- en oogst periodes. We prijzen ons rijk dat we op dit moment zulk mooi weer hebben om de bloembollen en de grond te…

Lees verder »

Week 39: Bloembollen plant ze nu!

Op naar een bloeiend voorjaar!! Dat vraagt nu wel even een inspanning, want deze mooie bloeiers in het voorjaar, kunnen nu de grond in. De meeste tuincentra hebben nu nog…

Lees verder »

Week 38: Burgerbankje 2008

In 2008 hebben we met de hele familie Burger gevierd dat de familie al 100 jaar op dezelfde plaats woont, werkt en boert. Ter gelegenheid daarvan mochten wij op de…

Lees verder »

Week 37: Narcissen planten

Op naar een bloeiend voorjaar! Dat begint met het planten van bloembollen, zowel in uw tuin, als bij ons op het land. Deze week gestart met het planten van narcissen.…

Lees verder »